SM i Curling

Den 1 till 5 februari 2017 spelas elitcurling i Curlinghallen i Jönköping. Hela den svenska curling eliten är på plats. Det är Jönköping Curling Club, JCC, som i sin egen anläggning arrangerar SM för Damer, Herrar samt för Rullstolscurlare.

Curling är en OS-idrott med massor av svenska framgångar så det är med viss stolthet som vi kan konstatera att Jönköping har en av curling världens erkänt bästa curlings anläggningar och att klubben dessutom har representation i elitserien och tillhör eliten i rullstolscurling.

Orsaken till att Svenska Curling Förbundet brutit ut curlingen från den traditionella SM-veckan för vinteridrott, är att man inte kunnat arrangera curlingen inom vinterveckans ram med tillräckliga kvalitetsbetingelser. Därför föll uppdraget till årets SM-arrangemang på JCC, som är en av curling världens mest anlitade klubbarrangörer.

Invigning av Svenska Mästerskapen i Curling

SM-veckan invigs onsdagen den 1 februari. Dagen börjar med öppen träning och den officiella invigningsceremonin sker klockan 15:50. Information om mästerskapen hittar du även på curling.se.

Spelprogram

Samtliga finaler i de tre olika klasserna kommer att spelas söndagen den 5 februari klockan 14:00. Titta gärna på hela spelschemat för att se olika tider för de olika matcherna.

Välkommen att följa tävlingarna på plats och se vilka som blir våra nästa VM-representanter

Jönköping Curling Club, JCC Mässvägen 8 554 54 Jönköping