! This experience has passed

Home is where the heart is part II

Detta konstrum heter Österängens konsthall. Världen är inte som den var igår. Jag bjuder in Fatima Moallim för att hon gör beauty. Jag försöker göra beatuy." - Salad Hilowle

"Min kropp brinner av skam när jag inte samtalar eller delar konsten med någon. Mitt första minne av konsten är ett närmande, ett sökande av beauty. Jag skriver beauty eftersom svenska översättningen inte räcker. Jag vill inte. Orkar inte. Vettefan.

Vi ser på tv och allt man känner är apati. Min far sa alltid: Apati är vad som kvarstår efter sökandet av synliggörande. Ett synliggörande av beauty som inte existerar på tv. Om jag måste definiera beauty: vördnad elegans.

Jag har bjudit in Fatima Moallim. Min upplevelse av Moallims konst är beauty, en vördnad som jag inte sett tidigare. Jag vill se vad som händer när våra verk tillsammans finns ett rum. Men framförallt så är jag inte ensam. För mig är konsten ett samtal, att bjuda in en konstnär till min utställning är just det. Att ha ett samtal genom verken. Jag vet inte vart det leder, men jag vet några saker som är sanna:

Detta konstrum heter Österängens konsthall. Världen är inte som den var igår. Jag bjuder in Fatima Moallim för att hon gör beauty. Jag försöker göra beatuy." - Salad Hilowle

Salad Hilowle (f. 1986) är konstnär och filmskapare, född i Mogadishu, Somalia och uppvuxen i Gävle. Han tog sin examen från Kungliga Konsthögskolan 2020. Hilowle har också studerat på Konstfack, där första delen "Home is where the heart is" visades 2018.

Fatima Moallim (f.1992) är konstnär, född i Moskva, bosatt och verksam i Stockholm. Hon arbetar främst med performance- och videokonst. Fatima Moallim har bland annat medverkat i Modernauställningen 2018 på Moderna Museet i Stockholm.

Välkommen på vernissage lördagen den 24 oktober kl. 13.00-16.00

Program

13.00: Vernissage 14.00 Samtal mellan konstnärerna Salad Hilowle och Fatima Moallim. Detta samtal kommer att livesändas via vår Facebook-sida. 16.00 Konsthallen stänger.

På grund av pandemin är antalet besökare i konsthallen begränsat till 25 personer samtidigt.

Österängens konsthall Birkagatan 8