Visingsö i påsk

Inget är så vackert som Visingsö en solig vårdag. Påsk i april är då en fantastisk möjlighet att ta färjan till Visingsö och möta våren.

Ön börjar så smått vakna till liv under påskhelgen. Du kan äta din lunch på Solbacken eller Framnäs (Hotell och Konferens restaurang) i Kumlaby. Åk till Svensgården för ostkaka när du vill fika, bli nostalgisk på Nostalgimuséet. Visingsö passar perfekt för att cykla; förboka din cykel och ta en cykeltur runt ön. Eller varför inte bara strosa runt i Ekskogen och titta på de vackra ekarna och även besöka silvergranen. Ta med egen picknickkorg och sätt dig vid Visingsborgs slottsruin eller cykla ner till Nääs slottsruin och känn historiens vingslag i den friska vårvinden. Är du sugen på att fynda finns det loppis på både Svensgården och Bengtsgården under helgen.

Här kan du äta under påskhelgen

Solbackenhittar ni vid hamnen, här kan du njuta av a la carte och vacker Vätterutsikt. Restaurangen har öppet 11.00–17.00 hela helgen.

Framnäs, Wisingsö hotell och konferens (WHK) egen restaurang har öppet alla dagar, 8.00-20.00. Här serveras frukost, fika, lunch och middag. På Påskafton finns en 3-rätters påskmeny, vill du njuta av en middag här rekommenderar vi att du förbokar.

Svensgården har öppet 12.00-16.00 hela helgen och servera deras goda ostkaka men även annat, de har även loppis och nyinvigning på Visingsö konfektyr.

Visingsös Pensionat servera påskbuffé på påskafton 11.00–15.00 och på påskdagen 12.00–15.00.Under påskafton kommer påskharen och hälsar på klockan 12.30.

Talay Thai har öppet fredag till söndag, i den röda stugan med vita knuta möte Visingsö det Thailändska köket.

Detta kan du göra på Visingsö i påsk

Nostalgimuseet är öppet hela helgen mellan 10.00–17.00. Här kan du drömma dig tillbaka till svunna tider.

Hyra cykel kan du göra på Leklandet och på Visingsös cykeluthyrning, cykel är ett bra alternativ för att uppleva ön. Tänk på att förboka de cyklar som du vill hyra.

Remmalag har en lång historik på ön och vad kan vara ett bättre sätt att uppleva Visingsö på än med häst och vagn. Under påskhelgen går det bra att förbokas remmalag till vagnspris. Skulle du föredra att åka tåg går det även att förboka Visingsötåget till vagnspris.

Svensgården är det loppis på långfredagen mellan 12.00–16.00

Bengtsgården smyger i gång sin loppis och gårdsförsäljning redan på skärtorsdagen och har sedan öppet alla dagar 10.00 -13.00. Det kommer att säljas fisk, mjöl, olja och potatis bland annat.

Persgården kör i gång med vårsalong på galleriet, en utställning av barn och unga, öppet påskafton och påskdagen 11.00–16.00

Färjan går som vanlig ca en gång i timmen men se gärna tidtabellen för exakt tid. Hamnkontoret i Gränna hamn har öppet 10.00 -15.00 hela helgen.

Njuta av picknick vid Visingsborgs slottsruin